Beste vrienden van de Wereldbuur,

De zomervakantie loopt ten einde, de herfst is in aantocht.

Bij De Wereldbuur hebben we niet stilgezeten.

Dekkerswald:

Jullie ontvingen het verzoek onlangs om de enquête, zoals projectontwikkelaar vdKlok-bouw heeft uitgezet, in te vullen.

Een aantal van jullie heeft hierop gereageerd. Dank aan iedereen die de enquête in wilde vullen. Wellicht is het je opgevallen dat er eigenlijk voornamelijk vragen zijn over de interesse tot kopen op Dekkerswald.

Woongemeenschap Babylon, een van de andere geïnteresseerde partijen op Dekkerswald, heeft bij projectontwikkelaar vdKlok-bouw aan de bel getrokken, meerdere malen, en de enquête lijkt aangepast.  Echter, het lijkt er ook op dat niemand een schrijven heeft ontvangen over deze aangepaste enquête; hiermee wordt heel de enquête natuurlijk heel bijzonder. Wordt vast vervolgd.

De Wereldbuur is, samen met Woongemeenschap Babylon, in overleg met de gemeenteraad van Berg & Dal, en hun GroenLinks fractievoorzitter.
Het enige wat we nu kunnen doen is, zoals wij dit maar blijven noemen, vriendelijk aanwezig blijven bij raadsvergaderingen, het contact aldaar behouden, en simpelweg afwachten wat de Raad gaat doen. 

Gemeente Utrecht:

Ondertussen is de Gemeente Utrecht gestart, in navolging van de gemeente Amsterdam, met het Actieplan Utrechtse Wooncooperaties : “In 2023 komt de 1e nieuwbouwkavel beschikbaar voor een wooncoöperatie. De kavel ligt in Leidsche Rijn Centrum en biedt ruimte voor zo’n 15 tot 20 woningen. In het najaar 2023 volgt waarschijnlijk Zuilense Vecht als 2e locatie. Informatie over de kavels volgt nog”.

Als kerngroep hebben we besloten dat we Utrecht als 2e spoor, náast Dekkerswald, gaan onderzoeken. Hiervoor zijn we momenteel bezig het visiedocument bij te werken, en zal ook binnenkort de website aangepast kunnen gaan worden.

Oefenen: 

Wat ook leuk is om te laten weten is dat we een wilde gooi gedaan hebben, om te oefenen.  We ontdekten dat in Zenderen (of all places!) een heus klooster te koop staat! :  Funda klooster Zenderen . We hebben een brief geschreven dat we in ieder geval geïnteresseerd zijn. (En we verwachten niet echt dat het iets gaat worden, maar oefenen is altijd goed!)

Werkmiddagen:

We hebben een aantal kringen (soort werkgroepen) geformeerd, om zo een basis te hebben voor de organisatiestructuur. (een grafische weergave zie je hieronder)

Als kerngroepkring organiseren we elke maand op zondagmiddag een werkmiddag. Tijdens deze werkmiddagen kletsen we veel, eten we gezellig samen en kunnen de verschillende kringen specifiek inzoomen op dat wat er nodig is: het (her) schrijven van de visie voor het actieplan van de gemeente Utrecht, het schrijven van een bericht voor de Vriendenkring, aanvragen van ANBI-status, het bedenken wie het wereldbuur weekend volgend jaar gaat organiseren etc. 

VriendenKring

We doen graag op jullie, mensen in de vriendenkring, een beroep wanneer we specifieke, gerichte vragen hebben. Of als we kennis nodig hebben, waarbij we je misschien vragen aan te schuiven op een werkmiddag.  Wanneer we uiteindelijk écht een kavel in zicht hebben, zal de vriendenkring een grotere rol gaan spelen. Tenslotte zal een aantal van jullie dan gaan overwegen om met ons mee te wonen. 

Tot die tijd zullen we geen bijeenkomsten voor de vriendenkring organiseren. De tijd ontbreekt ons.
We doen graag op jou een beroep wanneer dit nodig is.

Mocht je ideeën of wensen hebben, aarzel dan niet om ons te contacten.

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen.

 

Liefs van:
Nicolien, Udo, Huta, Frank, Roos