Open/educatief

Doel:

Een voorbeeldproject zijn voor nieuwe, duurzame manieren van bouwen en gemeenschappelijk wonen in midden Nederland, met ruimte voor uitwisseling op bouw-, woon- en werkgebied.

Omschrijving:

De Wereldbuur beoogt een open uitstraling naar bewoners en niet-bewoners te hebben, met een praktische en pragmatische instelling. Succesvolle bouwtechnieken, waterbesparing en energieoplossingen kunnen als voorbeeld dienen voor professionele en particuliere bouwers, maar ook voor particulieren met plannen voor een gemeenschappelijk woonproject. De Wereldbuur zal toegankelijk zijn voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

De Wereldbuur is een levendige plek die meer biedt dan alleen wonen. Er is bedrijvigheid in de werkruimtes. We denken bijvoorbeeld aan werkplaatsen, kantoortjes, kinderopvang, gezondheidszorg of cursussen, afhankelijk van behoefte en aanbod. Appartementen en werkruimtes zijn zo mogelijk hybride/uitwisselbaar en kunnen zowel door de bewoners als door mensen uit de buurt gebruikt worden. Blijkt verhuur niet haalbaar dan kunnen de ruimtes relatief eenvoudig en eventueel tijdelijk omgebouwd worden tot studio's.

Middelen: