De Wereldbuur 

zoekt 

gretige kerngroepleden

We willen bouwen op het landgoed van Dekkerswald / Groesbeek, om zodoende een mooie woongemeenschap te starten. Op het landgoed is plaats voor meerdere woongemeenschappen. Samen bouwen we een groene, zorgzame en vitale gemeenschap.

De kerngroep van De Wereldbuur omvat momenteel 4 huishoudens: Huta, Imad, Frank & Nicolien, Udo & Roos.

We zoeken mensen die:

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact via: https://dewereldbuur.nl/page/contactDe WereldBuur zoekt vrienden!

Sinds 2020 zijn we als kerngroep gestart met de gezamenlijke oprichting van wooncoöperatie “De Wereldbuur”.  Nadat onze stichting het levenslicht zag, een gemeenschappelijke visie werd geformuleerd én besloten werd waar we ons op gingen richten, zijn we vanaf november 2021 bezig met het ‘echte werk’: Het vinden van een geschikte plek.

We zijn nu concreet bezig met de ontwikkeling op Dekkerswald, in Groesbeek (bij Nijmegen). De ontwikkelingen zijn pril, maar geven tegelijkertijd ook hoop dat we met elkaar inderdaad mee kunnen bouwen aan die groene, zorgzame en vitale buurt, júist als betrouwbare, degelijke, maar idealistische wooncoöperatie.

In dit proces is het nu de tijd dat wij onze groep gaan uitbreiden met vrienden. Aan wat voor vrienden denken wij? 

⇝ Meewerkende vrienden (die op een dag willen helpen bouwen, die nu dingen willen regelen voor de wereldbuur en kennis inbrengen; kennis op het gebied van financiën en circulair bouwen is zeer nodig op dit moment)

⇝ Toekomstige buren?: Vrienden die willen onderzoeken of ze op termijn bij ons zouden willen wonen, en mede daarom ook willen bijdragen

⇝ Bestaande buren: Vrienden die al op of bij Dekkerswald wonen en die graag mee willen denken, helpen, adviseren

⇝ Kritische vrienden, die advies kunnen geven en nauwgezet mee willen kijken 

⇝ Vrienden die in organisaties zitten die ‘verstand van zaken hebben’, ons kunnen adviseren en de weg wijzen op sommige momenten.

We zijn ook dringend op zoek naar vaardigheden en kennis. Het gaat dan vooral om juridische en bestuurlijke zaken, bestemmingsplan, circulair bouwen en architectuur, energiecoöperatie, afvalwater, regenwater en irrigatie, voedselbos, natuurinclusief wonen.

Word je enthousiast van ons idee?
Wil je kennismaken met ons, en de vrienden die er nú al zijn?

Op 2 oktober vanaf 13 uur zullen kerngroep en vriendengroep elkaar voor de 2e keer live ontmoeten, bij Nijmegen. 

Meld je aan via onze website op https://dewereldbuur.nl/page/contact dan word je op de hoogte gebracht en gehouden…

Namens de Wereldbuur Vriendenkring

Roos, Imad, Dieko

Kerngroep: Imad, Roos & Udo, Frank & Nicolien, Huta