1e ontmoeting Wereldbuur VriendenKring

zondagmiddag 26 juni 2022

In het park naast het huis van Udo en mij hadden we een mooie intieme eerste ontmoeting met een aantal kerngroepleden en vrienden uit onze pas gestarte WVK (Wereldbuur VriendenKring). Onder het genot van ieders meegebrachte lekkernijen hebben we kennis gemaakt en verteld waar De Wereldbuur op dit moment staat. Zou het gaan lukken om op termijn een plek te vinden waarin we ons ideaal kunnen (uit)leven: samen deel uit gaan maken van een zorgzame, groene en vitale buurt op het terrein van Dekkerswald in Groesbeek? De kerngroep is druk bezig om contacten te leggen met de gemeente, samen te werken met bestaande bewoners en andere woongroepen. We werken er hard aan, nemen spannende stappen en leren bij elke stap bij wat er allemaal komt kijken bij het oprichten van een Wooncooperatie.

De vrienden hebben tijdens de picknick verteld hoe zij een bijdrage zouden willen leveren, en in hoeverre zij al weten of ze de route van het mee-wonen willen inslaan. Daarna hebben we een open gesprek gehad over ideeën en wensen, zoals het aanvragen van subsidies, aanboren van verder netwerk met juridische kennis rond vastgoed, het verder ontwikkelen van de website, ideeën over het behoud van natuur en het verkennen van mogelijkheden rond een energie-coöperatie.

En natuurlijk: het uitbreiden van de vriendenkring, want de vriendenkring wordt onze basis om als wereldbuur verder te groeien. We zijn heel blij met de vrienden die om ons heen staan, en we zoeken er nog meer! We kunnen Facebook en Instagram mogelijk gaan inzetten en meer in de buurt van Nijmegen gaan werven.

Wat betreft de huidige vriendenkring zullen we mensen individueel benaderen voor specifieke vragen waarbij ze ons kunnen helpen Tijdens de gezamenlijke ontmoetingen zullen we iedereen die erbij komt op de hoogte brengen over de wereldbuur en met welke onderwerpen we op dat moment hulp kunnen gebruiken. Ondertussen leren we elkaar steeds beter kennen en willen we ook plezier hebben tijdens de picknicks!

We hebben direct een volgende ontmoeting gepland: Zondag 2 oktober 2022: Begin van de middag in of bij Nijmegenl. We hopen dan iets gezamenlijks te gaan doen wat te maken heeft met De Wereldbuur. Informatie hierover volgt, en als je er bij kunt zijn: leuk! Welkom!

Dank aan iedereen die mee wil denken, heeft aangeboden te ondersteunen, erbij was, en van zich heeft laten horen!

Namens De Wereldbuur

Dieko en  Roos